Danske SOSU-skoler er en forening for skoler, der tilbyder social- og sundhedsuddannelser. Vi har 14 medlemsskoler fordelt på 13 skoler i Danmark og 1 på Færøerne. Mange af de forskellige skoler har desuden flere afdelinger i deres lokalområder, hvilket betyder, at du har god mulighed for at begynde på en social- og sundhedsuddannelse, uanset hvor i landet du bor.

Er du interesseret i en SOSU-uddannelse har du flere forskellige muligheder

Vil du gøre en forskel? Vælg en SOSU-uddannelse!

SOSU-uddannelserne er for dig, der ønsker at gøre en forskel i andre menneskers liv og gøre det med høj faglighed. Som SOSU-uddannet yder du professionel pleje og omsorg på basis af gode relationer og kommunikation. Du øger livskvaliteten for mange forskellige borgere, som du støtter og vejleder i at klare sig selv bedst muligt i deres alderdom eller under og efter sygdom. Du kan være den gennemgående person i en borgers hverdag eller den, der skaber sammenhæng for borgeren i et sygdomsforløb. Med titlen som SOSU-uddannet, har du fagligheden til mulighed for virkelig at gøre en forskel.

SOSU-uddannelsen åbner døre i mange retninger

Som social- og sundhedsuddannet mange muligheder har du mange muligheder for at udvikle dig selv og din karriere ved at specialisere og videreuddanne dig yderligere både uden for og inden for det pædagogiske og sundhedsfaglige felt.

Alt efter hvilken uddannelse du vælger, kan du læse videre til for eksempel sygeplejerske, pædagog og fysioterapeut og meget mere, eller måske blive en af fremtidens ledere inden for sundhedssektoren?

Vil du vide mere om SOSU-skolernes uddannelser og de muligheder, du får med en SOSU-uddannelse? Prøv sosuguiden.dk, hvor du kan teste, hvilken uddannelse, der matcher dig eller kontakt din nærmeste SOSU-skole. Du finder SOSU-skoler over hele landet, blandt andet i Århus, København, Odense og Aalborg, der har afdelinger flere steder i landet.

SOSU-uddannelsen i København

I København har du mulighed for at uddanne dig til:

  • Social- og sundhedshjælper
  • Social- og sundhedsassistent
  • Pædagogisk assisten

Der er to SOSU-skoler i København og omegn, som du kan tage din SOSU-uddannelse på. SOSU-skolen i København hedder SOSU H. SOSU H har også afdelinger i Helsingør, Gladsaxe, Brøndby, Herlev, Hillerød og Frederikssund. SOSU H er en skole, der har fokus på forskellige måder at lære på. På SOSU H kan du desuden tage en 10. klasse med fokus på omsorg, sundhed og pædagogik eller et grundforløb, der forbereder dig på SOSU-uddannelserne.

På Frederiksberg ligger UC Diakonissestiftelsen, hvor du kan tage uddannelserne til SOSU-hjælper og SOSU-assistent.

Uddan dig i livskvalitet

Når du tager en social- og sundhedsuddannelse, uddanner du dig at styrke andres livskvalitet. Du får teoretisk viden til og praktisk erfaring med at hjælpe borgere til bedst at klare sig selv mest muligt. Du får viden og træning i blandt andet rehabilitering, sygepleje samt velfærdsteknologi. De forskellige uddannelser giver dig forskellige kompetencer og jobmuligheder. Du kan for eksempel arbejde på pleje- og aktivitetscentre, SFO, sygehus, i private hjem og mange andre steder, hvor borgere har brug for pleje, omsorg og støtte til en hverdag med livskvalitet. Det kan være borgere med demens eller fysiske eller psykiske handicaps. Uanset hvilken uddannelse, du vælger, får du fagligheden til at gøre en forskel i mange borgeres liv.

Uddannelser der gør en forskel

Som SOSU-hjælper samarbejder du med borgeren om at skabe en god hverdag, og du bliver den gennemgående person i borgerens liv. Som SOSU-assistent er du blandt andet bindeleddet for borgeren i et sygdoms- eller behandlingsforløb, mens pædagogiske assistenter er mestre i at planlægge og udføre aktiviteter, der styrker trivsel og udvikling hos både børn, unge, voksne og ældre.

Tag SOSU-uddannelsen i Odense

Social-og Sundhedsskolen FYN har tre afdelinger i Odense samt en afdeling i Svendborg og en i Middelfart. På alle vores skoler arbejder vi praksisnært og eksperimenterende. Hos os møder du dygtige og engagerede undervisere, og du vil opleve en klar sammenhæng mellem det, du lærer på skolen og den virkelighed, du møder i praktikken og på arbejdsmarkedet.
Inden for SOSU-uddannelserne er der flere veje, du kan gå. Hvilken uddannelse du skal vælge, afhænger af flere faktorer; hvor lang tid, du vil bruge på uddannelsen, hvor dine interesser ligger samt hvilke kompetencer og jobmuligheder, du ønsker at have efter endt uddannelse.

Som social- og sundhedshjælper er du med til at skabe livskvalitet og sammenhæng i borgeres liv, mens du som social-og sundhedsassistent får kompetencer inden for grundlæggende sygepleje, medicinhåndtering, velfærdsteknologi og genoptræning. Pædagogisk assistent er for dig, der gerne vil arbejde med at planlægge, udføre og være aktiv del af aktiviteter for børn, unge eller voksne med forskellige behov for støtte i deres trivsel og udvikling.

SOSU-uddannelserne er for dig, der gerne vil:

  • Gøre en forskel
  • Arbejde med mennesker
  • Øge livskvaliteten hos borgere
  • Udvikle dig fagligt og personligt
  • Åbne døre for videreuddannelse

Afprøv teori i praksis

I løbet af de forskellige SOSU-uddannelser skal du ud i praktik. Her får du rig mulighed for at afprøve den teori, du lærer i skolen, i praksis på en arbejdsplads. Du får samtidig indblik i fremtidige jobmuligheder og møder borgere og kollegaer, du senere kan komme til at arbejde med.
Hvis det gør en forskel for dig at gøre en forskel for andre, så søg ind på Social- og Sundhedsskolen FYN.

Bliv SOSU-uddannet i Aalborg

Bor du i Aalborg eller andre dele af Nordjylland, og er du interesseret i at blive uddannet inden for social- og sundhedsområdet, skal du vælge SOSU Nord. SOSU Nord har afdelinger i både Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Fjerritslev, Aars og Hobro, så uddannelsen er lige i nærheden, uanset hvor i Nordjylland, du bor.

En skole med fokus på velfærdsteknologi og praksisnær undervisning

På SOSU Nord, som er en af landets største social- og sundhedsskoler, kan du tage forskellige uddannelser inden for social- og sundhedssektoren og den pædagogiske sektor.

Igennem din uddannelse bliver iPad’en din faste studiepartner, og du stifter bekendtskab med Videnscenter for Velfærdsteknologi og simulation som en naturlig del af din undervisning.
På uddannelserne er der fokus på forskellige læringsformer og koblingen mellem teori og praksis, og du bliver mødt af et anerkendende menneskesyn og et højt fagligt niveau.

Find den uddannelse, der passer dig

På SOSU Nord kan du uddanne dig til:
• Social- og sundhedshjælper
• Social og sundhedsassistent – også med EUX Velfærd
• Pædagogisk assistent

Som elev på SOSU Nord afprøver du teori i praksis. Det sker igennem forskellige praktikforløb på eksempelvis sygehuse, plejecentre, i psykiatrien, på bosteder, i borgernes hjem og i dagtilbud for alle aldre. Du får erfaring med det praktiske arbejde, og det forbereder og ruster dig til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Tag SOSU-uddannelsen i Aarhus

Bor du i Aarhus eller andre dele af Østjylland, og vil du gerne uddanne dig inden for sundhed og omsorg skal du vælge SOSU Østjylland. Med SOSU-uddannelsen har du mange muligheder for at gå forskellige veje, og skabe den karrierevej, du ønsker. Uanset om du uddanner dig til SOSU-hjælper, SOSU-assistent eller pædagogisk assistent har du masser af muligheder for at specialisere og videreuddanne dig.

Faglighed og studiemiljø i fokus

SOSU Østjylland har afdelinger i Aarhus, Silkeborg og Skanderborg, så uanset hvor i Østjylland, du bor, er der en afdeling nær dig. Alle tre afdelinger har fokus på faglighed og studiemiljø, så din uddannelsestid både bliver spændende, sjov og lærerig. Du vil møde en gensidig respekt mellem undervisere og elever. I dine praktikforløb afprøver du den teori, du har lært, i praksis.

Udvikl dig fagligt og personligt

Under SOSU-uddannelsen kan du forvente at udvikle dig både fagligt og personligt. Med en uddannelse fra SOSU-skolen får du fagligheden til at gøre en stor forskel for børn, unge, voksne og ældre, og være med til at øge deres livskvalitet.
Vil du gøre en forskel for andre gennem professionel pleje og omsorg og gode relationer, så søg ind på SOSU-uddannelsen i Aarhus eller i en af de andre byer, hvor SOSU-uddannelsen tilbydes, allerede i dag.