Danske SOSU-skoler har indgået samarbejde med de tre private testudbydere Copenhagen Medical, Carelink og Falck Danmark om at rekruttere blandt landets 19.000 podere, når der ikke længere er arbejde med at teste danskerne.

 

”Hvad skal alle de mange podere egentlig lave, når de alle er færdigvaccinerede?”

Denne tanke satte gang i et større projekt, hvor Danske SOSU-skoler opsøgte de tre testudbydere, der dækker hele landet. Formålet var at finde ud af, om deres mange ansatte – eller nogle af dem – kunne være interesseret i at gå sundhedsfags-vejen efter arbejdet som poder.

”Der står tusindvis af dedikerede mennesker lige nu og er med til at genåbne samfundet. Rigtig mange er unge, der endnu ikke har valgt uddannelse, eller ledige, som har lyst til at skifte spor. Vi håber selvfølgelig, at nogle af dem vil få øjnene op for mulighederne i vores uddannelser”, siger Lisbeth Nørgaard, formand for Danske SOSU- skoler.

Det var rigtig positivt, at udbyderne kunne se en gensidig mulighed i at få deres ansatte sendt godt videre, fortæller hun om reaktionen på forespørgslen.

Testudbydere var hurtigt med på idéen

”Samfundet står overfor en kæmpe udfordring de næste år med at skaffe nok uddannet personale til velfærdssektoren. Det er derfor fantastisk at se, hvordan alle tre kviktestudbydere, der tilsammen dækker hele landet, har grebet idéen, da vi spurgte, om vi gerne måtte tale med deres podere”.

I Copenhagen Medical, siger direktør Jeppe Handwerk blandt andet:

”Vi har en lang række af gode medarbejdere, der har vist, at de er servicemindede, ordentlige og klar til at gøre en forskel. Dem vil vi rigtig gerne hjælpe med at få videre i job eller uddannelse, for Danmark har brug for folk som dem.”

Også Falck mener, at arbejdet som poder har givet mange chancen for at få smag for det sundhedsfaglige arbejde.

”Mange af vores podere har vist stor interesse for den sundhedsfaglige indsats i forbindelse med deres arbejde med at teste befolkningen for Covid-19. Vi er glade for, at vi ved samarbejdet med de Danske SOSU-skoler får mulighed for at kunne hjælpe dem videre til en sundhedsfaglig uddannelse, når de på et tidspunkt er færdige med pode-aktiviteterne i Falck”, siger Jørgen Mieritz, direktør i Falck Ambulance Danmark.

 


Læs artikel i Ekstra Bladet: ”Fra 27.000 til 12.000 kr. pr. måned”.

Læs artikel i Politiken: Poder med minoritetsbaggrund: »Tænk, at det kunne være sådan i et dansk miljø«.