Landets social- og sundhedsskoler er klar med udstyr til kommunernes og regionernes beredskab under corona-epidemien.

Mens undervisningen for eleverne på social- og sundhedsskolerne foregår online, har social- og sundhedsskolerne tilbudt at bidrage med udstyr, der alligevel ikke bliver anvendt på skolerne under lukningen, som hjælp til kommunernes og regionernes beredskab under corona-epidemien.

”Corona-epidemien har bragt samfundet i en helt ekstraordinær situation, som skolerne ønsker at bidrage til. Udover at sikre, at så mange som muligt bliver uddannede til at arbejde i sektoren, både på kort og lang sigt, bakker skolerne op ved at stille udstyr og kompetencer til rådighed i det omfang det er muligt og meningsfuldt”, siger formand for Danske SOSU-skoler, Lisbeth Nørgaard.

Plejesenge, håndsprit, handsker, mundbind, kørestole, lifte, dropstativer, bækken og sengeborde samt medarbejdere med sundhedsfaglig uddannelse er eksempler på den assistance, som flere skoler har tilbudt deres samarbejdskommuner og -regioner.

”Situationen er stadig ny for os alle. Flere steder er der allerede konkrete aftaler på plads, mens man andre steder er i gang med at afklare behov og ressourcer. Omfanget af de ressourcer, som skolerne kan stille til rådighed, vurderes lokalt. Skolerne skal først og fremmest sikre ressourcer til at gennemføre undervisning for eleverne og uddanne så mange faglærte som muligt til sektoren både under og efter corona”, siger Lisbeth Nørgaard.

Pt. stiller 11 af landets 14 skoler social- og sundhedsskoler udstyr til rådighed for kommuner og regioner.

Læs også

Hundredvis af nyuddannede SOSU-medarbejdere

Læring og sammenhold på distancen

Spørgsmål og svar om coronavirus/covid-19