Elever på landets social- og sundhedsuddannelser får nu mulighed for at tage deres afsluttende prøver digitalt. Det er gode nyheder for både kommuner og regioner, der lige nu er hårdt presset af covid-19, vurderer formand.

Artikel i Altinget 25. marts 2020

Næsten 1.000 elever på social- og sundhedsuddannelserne kan inden længe tage deres afsluttende eksamen digitalt. Det er meldingen fra Danske Sosu-skoler, der på baggrund af en ny bekendtgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet vil gøre det muligt for elever at afvikle deres afsluttende prøve via en videokonference med lærer og censor.

En midlertidig løsning, der gør “en kæmpe forskel”, mener formand Lisbeth Nørgaard.

“Presset på sundheds- og plejesektoren er lige nu endnu større, end det plejer at være. Med den nye bekendtgørelse kan vi bidrage med flere kompetente medarbejdere til hele sektoren, og det er meget, meget positivt. Ministeriet har lyttet og handlet hurtigt,” siger hun til Altinget.

På sosu-skolerne skal 930 elever tage deres afsluttende prøve i perioden medio marts til og med april. Kigger man frem mod sommeren er tallet 1.925 elever.

Flere sosu-skoler har allerede udviklet de nødvendige digitale løsninger. De første digitale eksaminer vil kunne afvikles i løbet af denne uge, vurderer Lisbeth Nørgaard. Hun tilføjer at elever selvfølgelig kan takke nej og vente på en anden prøveform, når lukkeperioden engang er overstået.

Læs mere

Læs hele artiklen i Altinget (kræver login)

Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside med link til bekendtgørelse

Spørgsmål/svar om coronavirus/covid-19