150 elevambassadører fra landets Social- og Sundhedsskoler samles den 2.-3. oktober i Vejle, hvor de skal trænes i, hvordan man inspirerer andre til at vælge en karrierevej inden for sundhed og omsorg. Og til det får de hjælp af en af de bedste – nemlig YouTuberen Rasmus Brohave, der med sine mange år i branchen har masser erfaring, med at være rollemodel, at dele ud af.

Hvert år skal elever i folkeskolens 9. og 10. klasse vælge karrierevej. En del af de unge er nysgerrige på en karriere indenfor sundhed- og omsorg og har en drøm om at gøre en forskel og hjælpe andre. Men viden om social- og sundhedsuddannelserne, -faget, samt karriere- og videreuddannelsesmuligheder er begrænset hos både de unge, deres forældre og vejledere i folkeskolen.

Derfor er 11 social- og sundhedsskoler landet over gået sammen om projekt UNG I VELFÆRD, hvor 150 elevambassadører i alderen 16-25 år skal ud på folkeskoler, uddannelsesmesser, åbent hus og lignende for at møde grundskoleeleverne, fortælle om mulighederne og svare på spørgsmål om SOSU-uddannelserne.

Kendt ung YouTuber træner unge elevambassadører

Til at træne og kvalificere de unge ambassadører har skolerne hyret YouTuberen Ramus Brohave. Han har stor erfaring med at nå unge målgrupper på de sociale medier, har over 280.000 følgere på hans YouTube kanal, og har bl.a. øget kendskabet til en række uddannelsesmuligheder med sin YouTube-serie ”Hvad kan jeg blive”. Som led i serien lavede han i 2020 i samarbejde med social- og sundhedsskolerne en film om at blive social- og sundhedsassistent.

– Det bliver superinteressant at træne en masse unge i at blive gode ambassadører. Jeg kan bidrage med alt det, jeg selv har lært – bl.a. hvordan man laver godt indhold til sociale medier, hvordan man kan præsentere sig selv på en god måde og også noget om det, som virker mindre godt, fortæller Rasmus Brohave forud for træningsweekenden i oktober.

Elevambassadør vil inspirere andre unge og vise kvaliteterne ved SOSU-faget

Udsigten til at blive trænet af en professionel YouTuber har vakt interesse hos 19-årige Yasmin Shaterabadi. Hun er ved at tage en EUX Velfærd uddannelse, hvor hun bliver student og Social- og sundhedsassistent på én gang. Yasmin har store forventninger til en weekend med fokus på gode fif og inspiration til at blive en god elevambassadør:

-Jeg synes, Rasmus Brohave har en rigtig god udstråling, og bruger sin YouTube kanal på en måde hvor han tager mange vigtige emner op. Som f.eks. uddannelse. Så jeg glæder mig til at møde ham og lære af ham. Jeg vil gerne være rollemodel for at fortælle andre unge, om EUX uddannelsen, og at sætte mere fokus på den, og at social- og sundhedsuddannelserne har et højt fagligt niveau, er spændende og åbner op for mange muligheder. Både arbejde og videreuddannelse, forklarer Yasmin.

Projektet er støttet af Tietgenfonden.