Makkerparret Mike Kevin Nystrup Olsen og Cecilie Holst Christensen løb med sejren til DM i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Sammen med fire andre par demonstrerede de social- og sundhedsfaglighed på fornemmeste vise.

Foto: Iben Gad

Tre dages intens konkurrence kulminerede ved den store fælles ceremoni som afslutning på DM i Skills 2020. Og det blev Mike Kevin Olsen og Cecilie Holst Christensen fra SOSU Nord, der kunne hoppe, kramme og jubelråbe som vinderne af konkurrencen for social- og sundhedsassistentelever.

Masser af faglighed

DM i Skills fandt sted i Bella Center i København 16.-18. januar 2020. Under konkurrencen tog deltagerne livtag med opgaver indenfor blandt andet hjemmepleje, sygepleje, førstehjælp og psykiatri. Og præcis som i den virkelige verden er der undervejs både i forberedelserne og selve konkurrencen store krav til deltagernes faglige og personlige kompetencer.

”Noget af det fedeste er al den læring, man har fået med hjem. Vi får jo en masse ekstra faglig viden fra det tætte samarbejde med trænerne”, siger Cecilie Christensen i en pressemeddelelse fra SOSU Nord.

”For mig er det nok den personlige udvikling. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget man udvikler sig – ens grænser bliver hele tiden rykket, og jeg tager bare så meget med mig hjem, siger Mike Kevin Nystrup Olsen.

Statsminister: Stop uddannelsessnobberi

Netop faglighed og faglig stolthed oplever statsminister Mette Frederiksen (S) i dén grad, når hun er på besøg på landets social- og sundhedsskoler.

”Man er slet ikke i tvivl om, at der er meget, meget høj faglighed, når man kommer rundt på skolerne. Men der er behov for, at der er flere, der ser den faglighed. For jeg synes stadig, at der er noget uddannelsessnobberi i Danmark. Det har vi brug for i fællesskab at få gjort noget ved, og der er faglig stolthed i hvert fald én af løsningerne”, siger Mette Frederiksen.

Se flere billeder af de to vindere på SOSU Nords hjemmeside

Hør her, hvordan Statsminister Mette Frederiksen (S) ser fremtiden for social- og sundhedsmedarbejdere og hvad hun ser som social- og sundhedsuddannedes vigtigste faglighed.

 

Et stort skulderklap og tak til alle social- og sundhedselever fra Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).