På torsdag den 4. april går tæppet til DM i SOSU. 10 social- og sundhedsassistentelever træder op på SOSU-scenen for at vise faget og dyste om titlen som Danmarks bedste social- og sundhedsassistenter.

Pressemeddelelse udsendt 1. april 2019

Når 10 seje elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen stiller op til årets DM i SOSU er der flere ting på spil. Både titlen som Danmarks bedste social- og sundhedsassistenter og at vise den brede og dybe faglighed, der ligger i uddannelsen.

DM i SOSU 2019 holdes i forbindelse med DM i Skills fra den 4.-6. april i Arena Næstved. Set i lyset af udfordringerne med rekruttering til social- og sundhedsfaget og uddannelserne er det glædeligt, at SOSU-faget igen i år er flot repræsenteret ved den store begivenhed, mener sekretariatschef i Danske SOSU-skoler, Michael Esmann.

”Forårets ansøgningsrunde til ungdomsuddannelserne viser desværre, at en smule færre af de unge fra grundskolen vælger SOSU-retningen end sidste år. Vi har brug for at booste søgningen til SOSU-uddannelserne, blandt andet ved at vise SOSU-fagligheden og de mange kompetencer og muligheder, der er under og efter uddannelsen. Der skal lyde det største tak til deltagerne til DM i SOSU samt elever og ansatte på skolerne for at være rollemodeller og inspirationskilder både på scenen og på standene”, siger Michael Esmann.

DM i SOSU begynder torsdag den 4. april kl. 10.25. De 10 deltagere dyster parvis alle tre dage i fem forskellige cases, der belyser social- og sundhedsassistenternes mange kompetencer og opgaver.

Ud over selve konkurrencen har de besøgende mulighed for selv at prøve kræfter med SOSU-faget på prøv, mærk og føl-standen, ligesom de også kan få indsigt i uddannelsen som pædagogisk assistent på demostanden.

I pauserne under konkurrencen vil der på SOSU-scenen være konkurrencer for besøgende samt interviews med elever, forældre og repræsentanter for arbejdsgiverne og faglig organisati-on, der giver indsigt i hverdagen og mulighederne på skolen og i praksis både under og efter uddannelsen.

Vinderparret kåres ved den fælles afslutningsceremoni lørdag den 6. april kl. 14. Alle deltagere i DM i SOSU hædres på SOSU-scenen lørdag kl. 15.30.

Se hele programmet og præsentation af deltagerne på passinfo.dk

Læs også

Plads til flere unge på SOSU-uddannelserne