Der var ros fra undervisningsminister Merete Riisager (LA) til SOSU-skolernes arbejde med de nye videnscentre for velfærdsteknologi, da hun besøgte SOPU i København.

Foto: Jakob Vedel Lisbjerg

Ministeren mødtes med både ledelse og elever og fik syn for teknologisagen, da hun mandag den 22. januar besøgte SOPU i København. Anledningen er, at undervisningsministeren i december sidste år udpegede SOPU til værtsskole for ét af i alt ti videnscentre, heraf to for velfærdsteknologi.

Selv om det er ganske nyt, er skolerne allerede kommet langt i forhold til at udarbejde videnscentret, bemærker Merete Riisager.

”Der ligger en stor opgave for skolerne med for eksempel faglig opkvalificering og videndeling, men det er tydeligt, at de er kommet godt i gang”, siger undervisningsministeren.

Moderne værktøjer tiltrækker elever

SOSU-skolerne står for to videnscentre for velfærdsteknologi – ét i øst og et i vest. I øst skal SOPU udvikle og drive videnscentret i samarbejde med SOSU C. SOSU Nord, SOSU Fredericia-Vejle-Horsens og SOSU Fyn står for videnscentret i vest med SOSU Nord i Aalborg som værtsskole.

Videnscentrene beskæftiger sig med både velfærdsteknologi, simulation og innovation læring.

”Jeg tror på, at videncentrene kan være med til at tiltrække nye elever til uddannelserne ved at give indblik i de moderne værktøjer, man bruger i faget”, siger Merete Riisager og tilføjer:

”Det er afgørende, at teknologi hjælper brugere og giver dem nye muligheder samt at teknologien skåner personalet. Den etiske dimension skal naturligvis altid være til stede, lige som der altid er behov for den menneskelige relation.”

SOSU-skolernes videnscentre for velfærdsteknologi er repræsenteret ved Velfærdens Innovationsdag den 25. januar i Øksnehallen i København.

Læs også

Mere om videnscentrene på Undervisningsministeriets hjemmeside

8 ansøgninger om forsøg på SOSU-skolerne