Der blev demonstreret faglighed på højt plan og faglig stolthed ved DM i SOSU 2018. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) håber, at netop inspirationen fra dygtige elever – sammen med politiske tiltag, der skal give større frihed i jobbet – vil inspirere flere til at vælge en uddannelse inden for social- og sundhedsfaget.

Alle deltagerne ved DM i SOSU 2018 til kåring ved SOSU-scenen. Fra venstre: Vinderne Ida Kaalund og Louise Nyby Lisberg fra Social- & Sundhedsskolen, Herning, Kristine Gardil og Veronica Kann fra ZBC, Clara Fedder Sørensen og Jeanette Nygaard Larsen fra Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, Hana Zahti og Frederikke Lak Geertsen fra SOSU C og Camilla Andersen og Christina Friis fra Randers Social- og Sundhedsskole.

Foto: Tony Brøchner og Simon Esmann Buchtrup

Ved DM i SOSU 2018, der fandt sted under DM i Skills den 18.-20. januar i Herning Messecenter, dystede i alt 10 elever i par om at blive Danmarks bedste social- og sundhedsassistenter. Vinderne blev Ida Kaalund og Louise Nyby Lisberg fra Social- & Sundhedsskolen, Herning.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt afslutningstale og overrakte præmier til alle vinderne. Et hverv, som han satte stor pris på.

”Danmark er bygget op af det gode håndværk. Også det håndværk, der består i at passe på mennesker og give mennesker omsorg. Og dét skal vi hylle. Det betyder rigtig meget, at vi har faglært inden for pleje og omsorg. Vi er et veludviklet velfærdssamfund, som man kigger til i udlandet. Vi har en høj faglig standard og stolthed om faget, og vi ved, hvad vi gør, og hvorfor vi gør det”, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Faglig stolthed og frihed

Lars Løkke Rasmussen ønsker, at flere får lyst til at uddanne sig og arbejde inden for social- og sundhedsfaget, og han håber, at en begivenhed som DM i Skills vil få flere til at søge ind på en social- og sundhedsuddannelse.

”Ved DM i Skills oplever man den her store stolthed for sit fag. Jeg håber, at det inspirerer flere til at tage en social- og sundhedsuddannelse. Politisk er vi i gang med en sammenhængsreform for at få skabt mere rum i den offentlige sektor, plads til faglig frihed, færre proceskrav, mindre bureaukrati og mere plads til at blomstre og udleve sin faglighed. Danmark har brug for flere, der gerne vil SOSU-vejen”, understreger statsministeren.

Sekretariatschef hos Danske SOSU-skoler, Michael Esmann, deler statsministerens håb og ønsker for eleverne, uddannelserne og faget.

”Det er positivt, at der hos alle parter er en erkendelse af, at der er et gap mellem behovet for faglærte inden for pleje og omsorg og søgningen til social- og sundhedsuddannelserne. Det er også glædeligt, at vi i fællesskab bakker op om DM i SOSU, der i dén grad er et udstillingsvindue for faget og uddannelserne. Ikke mindst skal der lyde en stor cadeau til de stærke rollemodeller, der viste deres store faglighed på både scenen og vores stande”, siger Michael Esmann.

Se hele interviewet med statsministeren her

Læs også

Stærk faglighed og mange muligheder i SOSU-uddannelser

Udvalg råber vagt i gevær: Der skal uddannes flere SOSU’er