Tre SOSU-skoler har i samarbejde vundet prisen som årets stand ved CPH Skills.

Foto: SOPU, Diakonissestiftelsen og SOSU C

aarets stand cph skills 2019Diakonissestiftelsen, SOPU og SOSU C har i samarbejde med Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark designet den stand, der blev kåret som stand på Health and People-messen. Det skete  i København i Bella Centret den 24. – 25. oktober 2018.

Messen blev hold i forbindelse med CPH Skills, hvor folkeskoleelever har chancen for at komme helt tæt på de mange forskellige erhvervsuddannelser.

SOSU-skolernes stand var en kombinationen af VR, praktisk afprøvning af de nyeste teknologier, et set-up med posters og dygtige engagerede SOSU-elever. Det er nogle af årsagerne til, at standen vandt den flotte pris, fortæller Maj Britt Weidinger, projektleder for Videncenter for Velfærdsteknologi Østdanmark.

”Vi har i år samarbejdet på tværs af skoler, faglighed og sektorer for at få denne stand op at stå. Det viser, hvordan forskellige fagligheders arrangement og åbenhed for hinandens kompetencer, giver gevinst i at tiltrække unge til en dialog om SOSU-uddannelserne. Vi er stolte af at vise de unge folkeskoleelever, at en uddannelse inden for SOSU-faget også indeholder digital forståelse og viden om velfærdsteknologiske hjælpemidler,” siger Maj Britt Weidinger.

Skaber indblik i SOSU-medarbejdernes arbejdsfelt

aarets stand cph skills 2019SOSU-skolernes stand blev der talt om velfærdsteknologisk dannelse – et nyt begreb, der skal klæde de unge på til at tænke kultur, socialt og teknisk.

De besøgende fik indblik i, at teknologisk intuition og at kunne aflæse teknologi er parametre i det fagområde, som SOSU-medarbejderne også skal opnå igennem uddannelsen.

Der var mulighed for at afprøve blandt andet den elektriske løftestol Raizer, spiserobot, træningsfliserne Moto Tiles og forflytningsteknikker.

Især var Virtual reality et stort trækplaster hos de unge. På standen kunne de prøve et VR-scenarie udviklet af Videnscentret for Velfærdsteknologi,. Her får eleverne en guidet rundvisning i et åbent psykiatrisk bosted og indsigt i en del af den dagligdag, der ligger i SOSU-medarbejderens arbejdsfelt.

 

Mere velfærdsteknologi

Konference og messe den 22. november: Samarbejde på tværs af sektorer og faglighed

SOSU Event 14. maj 2019: SOSU’er tør eksperimentere med velfærdsteknologi

Har du krammet din virtuelle guldfisk i dag?