DM i SOSU er netop overstået. Vinderne blev Katja Mai Rønne og Sascha Saunte Porsbo Pedersen fra SOSU Sjælland. De blev lykønsket af undervisningsminister Merete Riisager (LA) med titlen som Danmarks bedste social- og sundhedsassistenter.

Foto: Lars Horn/Baghuset

Det blev Katja Mai Rønne og Sascha Saunte Porsbo Pedersen fra SOSU Sjælland, der løb med sejren ved DM i SOSU, som fandt sted den 26.-28. januar 2017 i Gigantium i Aalborg.

I tre intense dage dystede de mod fire andre hold i forskellige plejeopgaver. Konkurrencen foregik på en scene med skuespillere, der fingerede borgere med forskellige både fysiske og psykiske lidelser og dermed forskellige plejebehov. Holdene skulle på skift løse opgaver i borgerens eget hjem, på sygehuse, plejecentre og inden for psykiatrien. Forud lå ugers forberedelser, men lige som i virkeligheden blev eleverne udsat for uforudsete udfordringer undervejs.

”Det har været en super fed rejse. Vi har udviklet os rigtig meget personligt og fagligt. Og så har vi lært både hinanden og andre mennesker at kende – andre, som også brænder for faget og for at hjælpe andre mennesker”, siger Katja Mai Rønne og Sascha Saunte Porsbo Pedersen.

Undervisningsminister hædrer SOSU’er

I alt besøgte næsten 55.000 DM i Skills 2017, som var rammerne for SOSU-konkurrencen. En af de besøgende var undervisningsminister Merete Riisager (LA), der hædrede alle deltagerne i DM i SOSU med tale og blomster ved SOSU-scenen.

”Det er fantastisk at se unge mennesker arbejde så systematisk med deres fag og blive dygtigere til tingene. Det omsorgsarbejde, de skal ud at lave, er så vigtigt for mange mennesker. Det er helt afgørende, for det samfund vi har, at vi har dygtigt faglært personale til at tage sig af mennesker, som ikke kan selv. At have et fag bag sig er det, der i sidste ende gør hele forskellen, så tusind tak for det”, lød det fra undervisningsminister Merete Riisager.

Nr. 2 til DM i SOSU blev Ida Kaalund og Majbritt Dupont fra SOSU Herning. Tredjepladsen gik til Louise Bay Sørensen & Regitze Saabye Hegaard fra SOSU Randers.

Se også

Se videoklip af alle deltagernes præstationer under DM i SOSU

Se videoklip af alle deltagernes præstationer under DM i SOSU

Pressemeddelelse: Nye SOSU-uddannelser åbner døre

Danmark er blandt Europas bedste i SOSU

Info om uddannelsen som social- og sundhedsassistent