26.-28. januar 2017 er der DM i SOSU. Her kan de besøgende både se og prøve, hvad en hverdag inden for social- og sundhedsfaget kan byde på og de mange muligheder, en social- og sundhedsuddannelse giver.

Snart bydes velkommen til det 7. DM i Skills, og som de foregående år er social- og sundhedsuddannelserne repræsentereret. Begivenheden, der finder sted den 26.-28. januar 2017 i Gigantium i Aalborg, er en oplagt mulighed for unge, forældre, lærere og andre interesserede til at se og prøve, hvad det vil sige at være SOSU og høre mere om de to nye social- og sundhedsuddannelser, der netop er trådt i kraft. Den 1. januar blev der nemlig to selvstændige uddannelser, hjælper og assistent, med hver sin faglige profil.

”Social- og sundhedsuddannelserne er blandt de mest populære erhvervsuddannelser. Det er vigtigt, at den tendens fortsætter, hvis der skal være nok, der uddanner sig i professionel pleje og omsorg. Derfor vil vi gerne vise den store faglighed, man får med en social- og sundhedsuddannelse, og gøre opmærksom på de mange døre, som en social- og sundhedsuddannelse åbner. Det gælder både i forhold til at udvikle sig inden for faget, mulighederne for videreuddannelse og mangfoldigheden af de opgaver, man varetager i jobbet som SOSU”, siger sekretariatschef hos Danske SOSU-skoler, Michael Esmann.

Fagligheden og mangfoldigheden af opgaver får de besøgende en smagsprøve på ved SOSU-scenen, hvor 10 social- og sundhedsassistent-elever i konkurrence, demonstrerer deres kunnen inden for faget. Parvis interagerer de med skuespillere, der indtager roller som borgere med blandt andet demens, depression og stomi. Deltagerne har trænet hårdt og er godt forberedte på de i alt fem opgaver, de skal igennem i de tre dage, konkurrencen varer. Men lige som i virkeligheden vil eleverne støde på uforudsete udfordringer undervejs.

Der er høj faglighed, spænding og kampgejst, når de fem SOSU-hold på skift indtager scenen.

Se med LIVE på nettet

Danske SOSU-skoler sender live fra konkurrencerne på scenen, så folkeskoler i hele landet kan få gavn af den alternative uddannelsesvejledning.
Følg linket her, hvor Danske SOSU-skoler sender direkte i alle tre dage.

Kontakt

Kommunikationskonsulent Tanja Aas, telefon 42 41 35 03
Sekretariatschef Michael Esmann, telefon 42 41 35 01

Fakta