Sarah Mahfoud er vinder af Vild med dans 2016, professionel bokser – og stolt SOSU-assistent.

Egentlig troede 27-årige Sarah Mahfoud, at hun skulle tage en uddannelse inden for økonomi. Men under et vikarjob på et plejehjem fandt hun ud af, at det trak mere at arbejde med mennesker end med tal.

Derfor uddannede hun sig til SOSU-assistent, og er i dag ansat i Hørsholm Kommune.

”Det er dejligt at arbejde med mennesker. At finde ud af, hvordan jeg bedst samarbejder og kommunikerer med den enkelte, så han eller hun føler, at det, jeg gør, er godt. For mig er det vigtigt at behandle borgerne som ligeværdige. Jeg har det udgangspunkt, at de selv ved bedst i forhold til deres situation – og så er jeg der for at give en hånd med og hjælpe med at få hverdagen til at fungere”, siger Sarah Mahfoud.

Drevet af ansvar

Sarah Mahfoud valgte at uddanne sig til SOSU-assistent, fordi hun er drevet af at få ansvar. I jobbet tager hun selvstændigt ansvar for en gruppe borgere og er kontaktperson i forhold til pårørende, læger og andre fagpersoner. Hun udarbejder også handleplaner for de enkelte borgere, både på egen hånd og sammen med andre på tværs af faggrupper.

”SOSU’er arbejder med liv. Derfor skal man kun tage uddannelsen, hvis man har overskud til at tage ansvar og tage sig af andre. Man skal ikke gøre det, hvis man tænker, at: ”Hvis jeg ikke kan blive andet, kan jeg altid blive SOSU”. Så falder kvaliteten af den pleje og omsorg, man skal levere”, mener Sarah Mahfoud.

Set i det lys fortjener SOSU-faget mere anerkendelse end det får nu, og et sted at starte kunne være hos SOSU’erne selv, påpeger hun.

”Vi, der er i faget, er stolte. Det skal vi være bedre til at vise. Vi skal være opmærksomme på, at vi ikke fokuserer for meget på det negative, men sørge for at få det bedste ud af de rammer, vi har, og nyde, at vi hjælper borgerne. De anerkender og nyder i hvert fald den hjælp, de får”, siger Sarah Mahfoud.

Se også

Video: Se interview med Sarah Mahfoud på Facebook

Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedsassistent