Eleverne har været igennem fem ud af seks opgaver de seneste to dage på Skills i Fredericia. De er trætte, de har været frustrerede, ekstatiske, nervøse og samtidig dybt professionelle. For de ti deltagere har det været en kæmpe rus at stå på scenen under DM i SOSU på Skills og viser deres evner. Lørdag bliver mesterskabet afgjort.

Det er tre intense dage, deltagerne i årets DM i SOSU har givet sig i kast med. Over 50.000 besøgende fra blandt andet landets folkeskoler har været forbi, og fra morgen til sen eftermiddag er de fem makkerpar på skift på scenen for at vise deres færdigheder inden for social- og sundhedsfaget.

Skills er et stort udstillingsvindue, hvor unge i hele landet kan se, hvad de enkelte erhvervsuddannelser her i blandt De Danske SOSU-skoler går ud på.

Stor brand forsinkede åbning

Den første dag, torsdag, var desværre præget af en vis tumult på grund af en kæmpe brand ved Fredericia havn. Det forsinkede både deltagere, teknikere og tilskuere, og da første hold gik fra scenen, var det med store frustrationer.

”Det var bare så stressende, at vi ikke vidste, hvad der skulle ske. Da vi endelig kom på scenen, var der ikke lyd i mikrofonen og folk kunne ikke hører hvad vi sagde. Jeg husker næsten ikke, hvad jeg lavede”, fortæller Olivia Rohde Olsen fra SOSU Sjælland.

Selvsikkerheden tilbage

Flere andre deltagere forlod scenen frustrerede, og det var tydeligt, at de uforudset begivenheder havde påvirket alle. Men allerede ved opgave 2 havde deltagerne rystet det af sig, og i fredagens tre konkurrencer var selvsikkerheden tilbage hos regionsmestrene.

”Det har været fedt at være på scenen. En kæmpe rus! Vi har slet ikke haft nogen øv-oplevelser”, siger Mie Krogh fra SOSU Fredericia Horsens Vejle.

I morgen, lørdag er der en sidste konkurrence tilbage, som foregår i psykiatrien, mens konkurrencerne hidtil har foregået på fiktivt sygehus og plejecenter.

Se billeder fra dagen

I en af opgaverne skal eleverne lave en aktivitet til en borger med Parkinsonsyge. Samtidig skal de oplære en ny elev. Her er det Olivia Rohde Olsen og Mette Blunck fra SOSU Sjælland.

 

Louise Adamsen til DM i SOSU
Der kan også ske uforudsete ting i konkurrencerne, som eleverne ikke er forberedte på. Her er borgeren med Parkinsonsyge faldet, og Louise Adamsen fra SOPU skal hjælpe ham korrekt op.

 

Imellem konkurrencerne bliver eleverne tilbudt nada – en akupunktørbehandling, der skal reducere stress og give ro. Her er det Mie Krogh fra SOSU Fredericia Vejle Horsens og makkeren Maria Uhrenholt Sørensen (tv).

 

Efter Mie Manstrup og Louise Adamsen var på scenen første gang rendte de ind i FOA formand Dennis Kristensen, der gerne ville hilse på dem.

 

De pædagogiske assistenter viser også deres fag frem. Blandt andet med tryllesand, der styrker barnets sanser og motorik samt dukker, der kræver pleje som en rigtig baby.