Ved DM i Skills 2016 var Mie Manstrup og Louise Adamsen på scenen som deltagere. I år er de med som dommeraspiranter med målet om at være dommere til DM i 2018. Her fortæller de om deres erfaringer.

Mie Manstrup og Louise Adamsen, begge socual- og sundhedsassistenter
Mie Manstrup (tv) og Louise Adamsen (th) er begge uddannede SOSU-assistenter fra SOPU i Hillerød. Mie arbejder på Omsorgscentre De tre ege i Jægerspris. Louise Adamsen er ansat hos Attendo Gilleleje hjemmepleje.

 

Hvorfor vil I være dommere?

Vi har været med som deltagere ved DM sidste år. Vi ville ønske, vi kunne stå på scenen igen. Det er fantastisk at være en del af SKILLS, og det kan vi stadig være ved at blive dommere. Vi ser også muligheden for at være med til at sætte vores præg på, hvordan deltagerne bliver bedømt og hvad der lægges vægt på.

Hvad kan I bruge af jeres erfaring som deltagere i konkurrencen?

Som dommere er vi nok særligt opmærksomme på de ting, som vi synes var vigtige, da vi selv deltog i DM: kemien og det menneskelige samspil. Vi har en forståelse for, hvad deltagerne går igennem på scenen. Vi kan sætte os ind skuffelsen hos de, der ikke vinder. Vi ved, hvor nervøse de er, men også hvilken udvikling de går igennem – og at de bagefter vil opdage, at de ved og kan en masse, som de kan bruge i forhold til både eksamen og job.

Hvad er jeres indtryk af dommerrollen?

Vi har observeret under skole- og regionsmesterskaberne for social- og sundhedsassistenter og været dommere til regionsmesterskaberne for SOSU-hjælpere til Copenhagen Skills. Det har givet os indblik i dommerrollen og hvor travlt man har som dommer. Der er mange ting at holde øje med under konkurrencen, og der er kæmpe skemaer med mange punkter, man skal bedømme deltagerne ud fra.

Hvad kræver det at være dommer?

Der skal bruges meget tid på det, så det kræver, at man virkelig vil det og går op i Skills – og at man kan få det til at gå op med sit arbejde selvfølgelig.

Se også

Video: Oplev Mie og Louise på scenen ved DM i SOSU 2016 i Fredericia

Undervisningsminister om SOSU’ers faglighed: ”At have et fag bag sig gør hele forskellen”