20-årige Olivia Rohde Olsen kan nu officielt kalde sig en af de bedste social- og sundhedsassistenter i Europa. Det blev slået fast ved EuroSkills 2016, der netop er afsluttet.

Foto: SkillsDenmark

I tre dage var Olivia Rohde Olsen i skarp konkurrence mod 10 andre deltagere i fra forskellige europæiske lande ved EuroSkills 2016 i Göteborg i Sverige. Det blev desværre ikke til en plads på vinderpodiet ved afslutningsceremonien søndag aften den 4. december. Men det har alligevel været en stor oplevelse at være med i den gigantiske internationale konkurrence, der havde flere end 74.000 besøgende.

”Det har været en kæmpe ære at repræsentere Danmark internationalt. Jeg er stolt af mit fag og af at være med til at sætte positiv fokus på den store faglighed, der er i social- og sundhedsuddannelserne”, siger Olivia Rohde Olsen.

Brug for stærke rollemodeller

Adgangsbilletten til EuroSkills var Danmarksmesterskabet i SOSU 2016. Her vandt hun sammen med sin makker i konkurrencen, Mette Blunck, der i efteråret blev hædret for sin indsats som social- og sundhedsassistent ved en jubilæumsfest på Københavns Rådhus i anledningen af 25 års jubilæet for social- og sundhedsuddannelsen.

”Vi er i et skisme mellem, at samfundet kommer til at mangle faglært personale til professionel pleje og omsorg, samtidig med at antallet af ansøgere til uddannelserne er faldet drastisk. Derfor betyder det meget at have stærke rollemodeller, der viser den viden og de færdigheder, man får på uddannelsen. Det kan være med til inspirere og motivere unge til at vælge en uddannelse inden for SOSU-faget”, siger sekretariatschef hos Danske SOSU-skoler Michael Esmann.

Vinder af konkurrencen for social- og sundhedsfaget blev Finland efterfulgt af Holland på andenpladsen og Tyskland på tredjepladsen.

EuroSkills er europamesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år. I år foregik EuroSkills i Gøteborg 1.-3. december. Selve kåringen af vinderne fandt sted søndag den 4. december. I konkurrencen for SOSU-faget deltog i alt 11 lande: Rusland, Italien, Spanien, Sverige, Finland, Holland, Tyskland, Norge, Malta, Ungarn og Danmark. I alt 488 unge fra 35 nationer konkurrerede om Europamesterskabet i 34 forskellige fag.

Kontakt:

Olivia Rohde Olsen, telefon 28 45 01 83
Tanja Aas, kommunikationskonsulent hos Danske SOSU-skoler, telefon 42 41 35 03

Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedsassistent